Η ομάδα του Concierge στο White Rock of Kos μοιράζεται
μαζί σας συμβουλές για την ταξιδιωτική σας εμπειρία στη Κω!

Το Concierge Προτείνει

Η Κως είναι ένας από τους ομορφότερους νησιωτικούς προορισμούς στη Μεσόγειο, ειδικά για όσους προτιμούν να βρουν ένα προορισμό με εξωτικές παραλίες, ιστορικά αξιοθέατα, πολιτισμικά δρώμενα, και επιλογές διασκέδασης. Η ομάδα του Concierge στο White Rock of Kos σας προτείνει travel tips για μια αξέχαστη ταξιδιωτική εμπειρία στο νησί του Ιπποκράτη!

 

Πεζοπορία στο Όρος Δίκαιος

Το Όρος Δίκαιος είναι το ψηλότερο βουνό της Κω με υψόμετρο 846 μέτρων. Το βουνό είναι ένας ιδανικός προορισμός για πεζοπόρους και τους λάτρεις της ορειβασίας. Στη κορυφή του βουνού βρίσκεται το παρεκκλήσι της Μεταμόρφωσης του Χριστού που προσφέρει μια από τις πιο εκπληκτικές απόψεις της Κω!

 

Φεστιβάλ “Ιπποκράτεια”

Μην χάσετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε τα πολιτιστικά δρώμενα του Φεστιβάλ “Ιπποκράτεια” που πραγματοποιούνται από τις αρχές Ιουνίου μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου. Το φεστιβάλ αποτελείται από μια σειρά εκδηλώσεων που περιλαμβάνουν θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις τέχνης και μουσικές συναυλίες. Η αναπαράσταση του Ιπποκράτειου Όρκου που λαμβάνει χώρα στο Ασκληπιείο είναι το πιο σημαντικό γεγονός, μια μαγική εμπειρία που θα σας κάνει ταξιδέψει πίσω στην Αρχαία Ελλάδα.

 

Επισκεφτείτε την Αλυκή Τιγκάκι και τον Υδροβιότοπο στο Ψαλίδι

Ανάμεσα στα χωριά Μαρμάρι και Τιγκάκι, βρίσκεται η περιοχή της Αλυκής που έχει χαρακτηριστεί ως ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον και προστατεύεται κάτω από τις συνθήκες RAMSAR και Natura 2000 καθώς φιλοξενεί πολλά είδη της τοπικής χλωρίδας και πανίδας. Η Αλυκή λειτουργεί και ως ένα σημαντικό καταφύγιο για αποδημητικά είδη πουλιών, όπως των φλαμίνγκο και των πελεκάνων. Επίσης, αξίζει να επισκεφτείτε τον υδροβιότοπο στο Ψαλίδι που έχει αναγνωριστεί ως σημαντική δεξαμενή άγριας ζωής και προστατεύεται από το ευρωπαϊκό δίκτυο Natura 2000.

 

Ηλιοβασίλεμα στο Φυσικό Πάρκο Ζιά

Αν ψάχνετε για ένα ρομαντικό μέρος για περίπατο, επισκεφθείτε το φυσικό πάρκο της Ζιάς. Μπορείτε να φτάσετε εκεί νωρίτερα για να απολαύσετε έναν δροσιστικό περίπατο στα πέτρινα μονοπάτια του πάρκου και να  απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα με θέα την απεραντοσύνη του Αιγαίου.