Το νησί της Κω

Ένας μεσογειακός προορισμός που θα σας εντυπωσιάσει

The island of kos, an island of great historical significance, is located in the dodecanese archipelago.
Η Κως είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά νησιά του Αιγαίου πελάγους με πλούσια κουλτούρα και ιστορία, μυθικά μνημεία και τοπία μοναδικής φυσικής ομορφιάς.

Χαρακτηρισμένο ως νησί του Ιπποκράτη, του πατέρα της Ιατρικής ο οποίος γεννήθηκε και έζησε σε αυτή τη φιλόξενη γη, το τρίτο μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων θα σας μαγέψει από τη πρώτη στιγμή. Διάσπαρτα μνημεία της ιστορικής πόλης της Κω θα σας ταξιδέψουν στην πλούσια πολιτισμική κληρονομιά και ιστορία του νησιού μέσα από ένα λαβύρινθο μνημείων της Βυζαντινής, της Ελληνιστικής και της Ρωμαϊκής εποχής.

Από το περίφημο αρχαίο θεραπευτικό κέντρο γνωστό ως Ασκληπιείο, το θαυμάσιο μεσαιωνικό κάστρο της Κω, το Ρωμαϊκό Ωδείο και την Αρχαία Αγορά μέχρι την μοναδική χλωρίδα και πανίδα του βουνού Δίκαιος, τη θέα στο ηλιοβασίλεμα από το χωριό Ζιά και τις παρθένες παραλίες στον Άγιο Στέφανο, τη Κέφαλο, το Κοχιλάρι, το Τιγκάκι, και τα Θερμά, ένα ταξίδι στη Κω θα σας προσφέρει μία αξέχαστη ταξιδιωτική εμπειρία.

Επισκεφθείτε τα ξεχωριστά μνημεία της Κω

Τα μνημεία της Κω

Ένα ευρύ φάσμα αρχαίων και ιστορικών μνημείων προσφέρει την ευκαιρία στους ταξιδιώτες να ανακαλύψουν και να εξερευνήσουν την πολιτιστική κληρονομιά της Κω.

Αναμφισβήτητα, το Ασκληπιείο, στην πόλη της Κω, είναι ο πιο σημαντικός αρχαιολογικός χώρος του νησιού, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε ως λατρευτικός ναός για τον Ασκληπιό, τον Θεό της Ιατρικής. Πολλοί ιστορικοί θεωρούν ότι το Ασκληπιείο ήταν το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Αρχαίας Ελλάδας, όπου ο Ιπποκράτης έλαβε την ιατρική του μόρφωση και εκπαίδευση.
Μια σειρά από εντυπωσιακά μνημεία στη πόλη της Κω παρουσιάζει τη πλούσια ιστορία της, αφού κάποτε ήταν μία από τις πιο ιστορικές πόλεις των Δωδεκανήσων. Η Αρχαία Αγορά, ένα από τα σημαντικότερα εμπορικά κέντρα της εποχής του, το Ρωμαϊκό Ωδείο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως έδρα της τοπικής γερουσίας και χώρος μουσικών συναυλιών, και το Αρχαίο Στάδιο, ένα εξαιρετικό μνημείο του 2ου αιώνα π.Χ., στέκονται σαν μνημεία αυτού του ιστορικού παρελθόντος.

Η Κως είναι ένα νησί που κατακτήθηκε από διάφορους εισβολείς λόγω της στρατηγικής γεωγραφικής της θέσης. Ως αποτέλεσμα, ένα ευρύ δίκτυο κάστρων κυριαρχούν στο έδαφος της. Οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφθούν το καλοδιατηρημένο Κάστρο της Νεραντζιάς, στην πόλη της Κω, ένα φρούριο που κατασκευάστηκε από τους Ιππότες του Αγίου Ιωάννη τον 14ο αιώνα, το μεσαιωνικό Κάστρο της Αντιμάχειας που χρησίμευε ως φυλακή για τους καταδικασμένους ιππότες και τα ερείπια του βυζαντινού κάστρου της Κέφαλου με την εκπληκτική του θέα στο Αιγαίο πέλαγος.

Άλλα αξιοθέατα που αξίζει να επισκεφθεί κάποιος είναι η Ρωμαϊκή Οικία (Casa Romana), μία έπαυλη σχεδιασμένη βάσει του αρχιτεκτονικού ύφους των σπιτιών της Πομπηίας, το υπέροχο τζαμί της Λοζιάς, ένα αυθεντικό δείγμα της οθωμανικής αρχιτεκτονικής, όπως και το Δέντρο του Ιπποκράτη, ένα από τα παλαιότερα δέντρα στην Ευρώπη που φυτεύτηκε πριν 2,500 χιλιάδες χρόνια.

Αποδράσεις σε απόσταση αναπνοής από τη Κω Έκδρομές

Η Κως προσφέρει την δυνατότητα στους ταξιδιώτες να αποδράσουν σε κοντινά νησάκια των Δωδεκανήσων όπως η Κάλυμνος, η Νίσυρος και η Ψέριμος.

Εκδρομή στην Κάλυμνο

Παγκοσμίως γνωστή για τα πεδία αναρρίχησης της, η Κάλυμνος είναι ένα από τα νησιά των Δωδεκανήσων που βρίσκεται δεκαοκτώ ναυτικά μίλια από τη Κω. Τα τοπία της δελεαστικής της ομορφιάς και της ορεινής αγριάδας συνθέτουν την αυθεντική ταυτότητα αυτού του νησιού. Ένα νησί ιδανικό για τους λάτρεις των καταδύσεων και των αναρριχήσεων δίνει την ευκαιρία στους ταξιδιώτες να εξερευνήσουν τη μαγεία της Καλύμνου. Το ταξίδι διαρκεί συνήθως σαράντα λεπτά από το λιμάνι της Κω.

Εκδρομή στην Νίσυρο

25 ναυτικά μίλια μακριά από τη Κω, η Νίσυρος προσφέρει μία ιδανική απόδραση για τους λάτρεις της φύσης. Η Νίσυρος, η οποία είναι γνωστή για την ηφαιστειακή της δραστηριότητα και τα γραφικά χωριά της, είναι ένας προορισμός που πρέπει να επισκεφθείτε Από τη πλατεία της Πόρτας στο χωριό Νικιά, μία από της ομορφότερες πλατείες της Ελλάδας, το ηφαίστειο του νησιού με τους υδροθερμικούς κρατήρες και το μοναδικό Ηφαιστειολογικό Μουσείο στην Ελλάδα είναι από τα πιο όμορφα μνημεία του νησιού. Το ταξίδι διαρκεί συνήθως μία ώρα από το λιμάνι της Κω.

Εκδρομή στην Ψέριμο και στο Πλατύ

Οι ταξιδιώτες που αναζητούν μια εναλλακτική εμπειρία, η Ψέριμος είναι must. Ένα μικρό νησί που ξεχωρίζει για την ηρεμία και την γαλήνη του είναι μια πραγματική απόδραση από την καθημερινότητα Οι απομονωμένες παραλίες που συνδέονται με μονοπάτια πεζοπορίας, ο κόλπος στο Βαθύ, μία από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες του νησιού, και το χωριό Αυλάκι είναι τα μοναδικά φυσικά μνημεία που μπορούν να επισκεφτούν οι ταξιδιώτες στη Ψέριμο. Συνιστάται να επισκεφτείτε το ακατοίκητο νησί Πλατύ, το οποίο φημίζεται για τις πιο καθαρές παραλίες στα Δωδεκάνησα. Το ταξίδι διαρκεί συνήθως τριάντα λεπτά από το χωριό Μαστιχάρι.

Παραδοθείτε στη Μαγεία της Φύσης της Κω.

Επισκεφθείτε αυτές τις παραλίες της Κω

Έχοντας μερικές από τις καλύτερες παραλίες, με γαλαζοπράσινα, σμαραγδένια και τιρκουάζ νερά, στο Αιγαίο, αν όχι στη Μεσόγειο, η Κως αποκαλύπτει ένα ασύλληπτο φάσμα εκστατικών καλοκαιρινών εμπειριών.

Με 121 χιλιόμετρα ακτογραμμής, η Κως θεωρείται ως το νησί με τη τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στο Αιγαίο Πέλαγος και διαθέτει παραλίες για όλα τα γούστα. Από οργανωμένες παραλίες με ξαπλώστρες και ομπρέλες, εγκαταστάσεις για θαλάσσια sports, beach bars και εστιατόρια μέχρι απομονωμένες παραλίες ιδανικές για εκείνους που αναζητούν την απόλυτη ηρεμία, η Κως έχει κυριολεκτικά τα πάντα. Η πλειοψηφία των παραλιών της Κω είναι εύκολα προσβάσιμες από τη στεριά και τη θάλασσα.

 Εκείνοι που θέλουν να ξεφύγουν από τα πλήθη, το Καμάρι, ο Κέφαλος (Camel) και ο Λιμνιώνας είναι οι καλύτερες παραλίες ιδανικές για απόλυτη απομόνωση και ηρεμία. Επίσης, το Κοχιλάρι είναι μια υπέροχη αμμώδης παραλία με ρηχά κρυστάλλινα νερά, η οποία είναι εκτεθειμένη σε ισχυρούς βόρειους ανέμους, μια ιδανική επιλογή για τους λάτρεις του windsurfing. Οι παραλίες Μαρμάρι, Μαστιχάρι και Τιγκάκι τείνουν να είναι οι πιο διάσημες αμμώδεις παραλίες στη βόρεια ακτή, εξοπλισμένες με όλες τις απαραίτητες εγκαταστάσεις μιας παραλίας . Ο Άγιος Στέφανος με την εκπληκτική θέα στο νησάκι Καστρί είναι μια άλλη καλή επιλογή ενώ οι παραλίες Paradise και Cavo Paradiso στην Κέφαλο θεωρούνται από τις ομορφότερες παραλίες της Κω, λόγω των εξωτικών τοπίων τους. Στην ανατολική ακτή, οι παραλίες Άγιος Φωκάς, Λάμπη και Ψαλίδι είναι κυρίως βοτσαλωτές με καθαρά νερά. Χαρακτηρισμένη ως η μοναδική παραλία στη Κω με ιαματικές πηγές, τα Θερμά έχουν μία ξεχωριστή ομορφιά. Η φυσική τους πηγή έχει θεραπευτικές ιδιότητες και η θερμοκρασία του φτάνει μέχρι τους 50° C.

 Είναι βέβαιο ότι όποια και αν είναι η προτίμηση σας στην παραλία, η Κως προσφέρει μια μεγάλη γκάμα επιλογών παραλίας για κάθε ταξιδιώτη.

Η ομάδα του Concierge στο White Rock of Kos μοιράζεται μαζί σας συμβουλές για την ταξιδιωτική σας εμπειρία στη Κω!

Η Κως είναι ένας από τους ομορφότερους νησιωτικούς προορισμούς στη Μεσόγειο, ειδικά για όσους προτιμούν να βρουν ένα προορισμό με εξωτικές παραλίες, ιστορικά αξιοθέατα, πολιτισμικά δρώμενα, και επιλογές διασκέδασης. Η ομάδα του Concierge στο White Rock of Kos σας προτείνει travel tips για μια αξέχαστη ταξιδιωτική εμπειρία στο νησί του Ιπποκράτη!

Πεζοπορία στο Όρος Δίκαιος

Το Όρος Δίκαιος είναι το ψηλότερο βουνό της Κω με υψόμετρο 846 μέτρων. Το βουνό είναι ένας ιδανικός προορισμός για πεζοπόρους και τους λάτρεις της ορειβασίας. Στη κορυφή του βουνού βρίσκεται το παρεκκλήσι της Μεταμόρφωσης του Χριστού που προσφέρει μια από τις πιο εκπληκτικές απόψεις της Κω!

Φεστιβάλ “Ιπποκράτεια”

Μην χάσετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε τα πολιτιστικά δρώμενα του Φεστιβάλ “Ιπποκράτεια” που πραγματοποιούνται από τις αρχές Ιουνίου μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου. Το φεστιβάλ αποτελείται από μια σειρά εκδηλώσεων που περιλαμβάνουν θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις τέχνης και μουσικές συναυλίες. Η αναπαράσταση του Ιπποκράτειου Όρκου που λαμβάνει χώρα στο Ασκληπιείο είναι το πιο σημαντικό γεγονός, μια μαγική εμπειρία που θα σας κάνει ταξιδέψει πίσω στην Αρχαία Ελλάδα.

Επισκεφτείτε την Αλυκή Τιγκάκι και τον Υδροβιότοπο στο Ψαλίδι

Ανάμεσα στα χωριά Μαρμάρι και Τιγκάκι, βρίσκεται η περιοχή της Αλυκής που έχει χαρακτηριστεί ως ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον και προστατεύεται κάτω από τις συνθήκες RAMSAR και Natura 2000 καθώς φιλοξενεί πολλά είδη της τοπικής χλωρίδας και πανίδας. Η Αλυκή λειτουργεί και ως ένα σημαντικό καταφύγιο για αποδημητικά είδη πουλιών, όπως των φλαμίνγκο και των πελεκάνων. Επίσης, αξίζει να επισκεφτείτε τον υδροβιότοπο στο Ψαλίδι που έχει αναγνωριστεί ως σημαντική δεξαμενή άγριας ζωής και προστατεύεται από το ευρωπαϊκό δίκτυο Natura 2000.

Ηλιοβασίλεμα στο Φυσικό Πάρκο Ζιά

Αν ψάχνετε για ένα ρομαντικό μέρος για περίπατο, επισκεφθείτε το φυσικό πάρκο της Ζιάς. Μπορείτε να φτάσετε εκεί νωρίτερα για να απολαύσετε έναν δροσιστικό περίπατο στα πέτρινα μονοπάτια του πάρκου και να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα με θέα την απεραντοσύνη του Αιγαίου.

ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ

Κάντε Κράτηση

  • Δωρεάν μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο για κρατήσεις άνω των 5 διανυκτερεύσεων
  • Χωρίς τέλη κράτησης
  • Ευέλικτες Κρατήσεις
  • Δωρεάν ανέσεις
  • Αποκλειστικά επιπλέον προνόμια
  • Εξατομικευμένη εξυπηρέτηση 24/7