Αποδράσεις σε απόσταση αναπνοής από τη Κω

Έκδρομές

Η Κως προσφέρει την δυνατότητα στους ταξιδιώτες να αποδράσουν σε κοντινά νησάκια των Δωδεκανήσων όπως η Κάλυμνος, η Νίσυρος και η Ψέριμος!

Κάλυμνος

Παγκοσμίως γνωστή για τα πεδία αναρρίχησης της, η Κάλυμνος είναι ένα από τα νησιά των Δωδεκανήσων που βρίσκεται δεκαοκτώ ναυτικά μίλια από τη Κω. Τα τοπία της δελεαστικής της ομορφιάς και της ορεινής αγριάδας συνθέτουν την αυθεντική ταυτότητα αυτού του νησιού. Ένα νησί ιδανικό για τους λάτρεις των καταδύσεων και των αναρριχήσεων δίνει την ευκαιρία στους ταξιδιώτες να εξερευνήσουν τη μαγεία της Καλύμνου. Το ταξίδι διαρκεί συνήθως σαράντα λεπτά από το λιμάνι της Κω.

Νίσυρος

25 ναυτικά μίλια μακριά από τη Κω, η Νίσυρος προσφέρει μία ιδανική απόδραση για τους λάτρεις της φύσης. Η Νίσυρος, η οποία είναι γνωστή για την ηφαιστειακή της δραστηριότητα και τα γραφικά χωριά της, είναι ένας προορισμός που πρέπει να επισκεφθείτε Από τη πλατεία της Πόρτας στο χωριό Νικιά, μία από της ομορφότερες πλατείες της Ελλάδας, το ηφαίστειο του νησιού με τους υδροθερμικούς κρατήρες και το μοναδικό Ηφαιστειολογικό Μουσείο στην Ελλάδα είναι από τα πιο όμορφα μνημεία του νησιού. Το ταξίδι διαρκεί συνήθως μία ώρα από το λιμάνι της Κω.

Ψέριμος και Πλατύ

Οι ταξιδιώτες που αναζητούν μια εναλλακτική εμπειρία, η Ψέριμος είναι must. Ένα μικρό νησί που ξεχωρίζει για την ηρεμία και την γαλήνη του είναι μια πραγματική απόδραση από την καθημερινότητα Οι απομονωμένες παραλίες που συνδέονται με μονοπάτια πεζοπορίας, ο κόλπος στο Βαθύ, μία από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες του νησιού, και το χωριό Αυλάκι είναι τα μοναδικά φυσικά μνημεία που μπορούν να επισκεφτούν οι ταξιδιώτες στη Ψέριμο. Συνιστάται να επισκεφτείτε το ακατοίκητο νησί Πλατύ, το οποίο φημίζεται για τις πιο καθαρές παραλίες στα Δωδεκάνησα. Το ταξίδι διαρκεί συνήθως τριάντα λεπτά από το χωριό Μαστιχάρι.