Εξερευνήστε τα μοναδικά μνημεία της Κω

Επισκεφθείτε τα ξεχωριστά μνημεία της Κω

Ένα ευρύ φάσμα αρχαίων και ιστορικών μνημείων προσφέρει την ευκαιρία στους ταξιδιώτες να ανακαλύψουν και να εξερευνήσουν την πολιτιστική κληρονομιά της Κω.

 

Αναμφισβήτητα, το Ασκληπιείο, στην πόλη της Κω, είναι ο πιο σημαντικός αρχαιολογικός χώρος του νησιού, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε ως λατρευτικός ναός για τον Ασκληπιό, τον Θεό της Ιατρικής. Πολλοί ιστορικοί θεωρούν ότι το Ασκληπιείο ήταν το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Αρχαίας Ελλάδας, όπου ο Ιπποκράτης έλαβε την ιατρική του μόρφωση και εκπαίδευση.

 

Μια σειρά από εντυπωσιακά μνημεία στη πόλη της Κω παρουσιάζει τη πλούσια ιστορία της, αφού κάποτε ήταν μία από τις πιο ιστορικές πόλεις των Δωδεκανήσων. Η Αρχαία Αγορά, ένα από τα σημαντικότερα εμπορικά κέντρα της εποχής του, το Ρωμαϊκό Ωδείο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως έδρα της τοπικής γερουσίας και χώρος μουσικών συναυλιών, και το Αρχαίο Στάδιο, ένα εξαιρετικό μνημείο του 2ου αιώνα π.Χ., στέκονται σαν μνημεία αυτού του ιστορικού παρελθόντος.

 

Η Κως είναι ένα νησί που κατακτήθηκε από διάφορους εισβολείς λόγω της στρατηγικής γεωγραφικής της θέσης. Ως αποτέλεσμα, ένα ευρύ δίκτυο κάστρων κυριαρχούν στο έδαφος της. Οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφθούν το καλοδιατηρημένο Κάστρο της Νεραντζιάς, στην πόλη της Κω, ένα φρούριο που κατασκευάστηκε από τους Ιππότες του Αγίου Ιωάννη τον 14ο αιώνα, το μεσαιωνικό Κάστρο της Αντιμάχειας που χρησίμευε ως φυλακή για τους καταδικασμένους ιππότες και τα ερείπια του βυζαντινού κάστρου της Κέφαλου με την εκπληκτική του θέα στο Αιγαίο πέλαγος.

 

Άλλα αξιοθέατα που αξίζει να επισκεφθεί κάποιος είναι η Ρωμαϊκή Οικία (Casa Romana), μία έπαυλη σχεδιασμένη βάσει του αρχιτεκτονικού ύφους των σπιτιών της Πομπηίας, το υπέροχο τζαμί της Λοζιάς, ένα αυθεντικό δείγμα της οθωμανικής αρχιτεκτονικής, όπως και το Δέντρο του Ιπποκράτη, ένα από τα παλαιότερα δέντρα στην Ευρώπη που φυτεύτηκε πριν 2,500 χιλιάδες χρόνια.